Think of me as just your fan - who remembers every dress you ever wore

Det gör lite ont nu på kvällen. Men det är okej. Det känns bättre nu när jag är varm, påklädd, mätt och inomhus. Tv.n skrålar och det finns te och saft och nötter och vindruvor och frön och minimorötter. Det finns dvd-filmer för sömnlöshet och serietidningar för vuxenflykt. Det finns nog inte någon som gillar att vara hemma lika myckt som jag. Som Elling säger att har man nu fått en så fin lägenhet av Oslo Kommun så ska man väl inte gå ut hela tiden.

Jag har bläddrat i listan över andra bloggar (ja, jag är strängt upptagen av andra människor) och en snabb överslagsräkning visar att tjejers bloggar handlar om tre saker; vad de har på sig, vad de äter och kändisar som de vill
a. ha sex med
b. ha ett förhållande med
c. se ut som

Jag skulle vilja säga att min blogg handlar om betraktelser och bejakelser. Om upptagenheter. Det är därför jag inte tar kort på mig själv i leggings varje morgon.

Idag var en utmärkt dag - fast fötterna. Fötterna ville ut hela dagen. De har inte hämtat sig ännu. Det gör de troligen inte innan de trampar daggvått värmlandsgräs. Jag ska hänga tvätt hos mamma när jag kommer hem. På baksidan i morgonsolen. Jag känner hur fötterna och benen ger med sig. I kylen finns jordgubbar och ost. Svartvinbärssaft gjord med kärlek (av grannen).

E

Ut ur pumpsen

Ja, idag är det definitivt bättre. Det går bra att jobba även om jag hemfallit åt att det faktiskt är skönt att vara ledig. Igår blev det nästan sådär så att jag var upptagen hela dagen fast jag var ledig. Det blev så mycket jag skulle göra. Köpa hårfärg, tvätta handdukar, vattna blommorna, måla naglarna, träna med Carro, hyra film och mysa framför Greys. Och det blev ? ja, stressigt. Jag hann inte vattna blommorna fast den där rhodedendronliknande garderobsblomman i fönstret charmar sönder mig med de där ceriserosa blommorna som bara över en natt är stora som fyrverkier. De trycker sig mot fönstret när jag vaknar och när jag vänder på dem är grenarna som håller dem uppe för svaga och de brister nästan. Då binder jag fast grenen i lampan. Farmors lampa. Det är fantastiskt.

 

Vädret idag inbjuder till mera ledigt, mera stress över saker som absolut inte gör någonting om jag inte hinner med. Man ska inte underskatta att promenera sakta längs stadsgårdskajen. Sakta, var ordet. Fast man har bråttom. I BEKVÄMA skor. Mina fötter är svullna nu ? de längtar ut. Till sand, gräs, grus, vattenbryn och utslitna joggingskor.

 

E


ta av dig din truckerkeps

Vi välkomnar Bianca Satchel Large in i det Blomska hemmet. Hon är en tröst. Jag kommer inte visa någon bild. Hemfalla åt modebloggskräksjukan. Men hon är vacker. På det där slängiga sättet.

Asså, det är ju inte som Briståål, sa hon bakom kassan. Hon hade för mycket brunkräm och pratade hotell med ett gäng 16-åringar som jag såg på Riche häromhelgen. Den ena hade en Chloéväska för 16 papp på armen som hon köpte för att hon 'ba inte kunde låta bli att köpa en i den färgen också'. Hennes kompis köpte två par Pradaskor à 4 800:-. En onsdagsförmiddag.

Men ååååh, orka, som Susanna säger om allt från att tvätta bort mascaran till att svara på frågor i klassrummet.

För övrigt vill jag i alla hänseenden tjäna mera pengar. Jag lovar att vara vidsynt i min vräkiga konsumtion.

Jag anser också att det är dags att dra upp brallorna nu.
E

sexbloggar, modebloggar och andra idiotiska påfund

Om nån kunde läsa det jag skrev nånsin så skulle det vara mer motiverande liksom. Fast det är det ju inte ändå. Just nu. När jag är ensam blir det nämligen just det. Ensamt. Jag hade en väldig fart imorse. Och en kraft. Den är slut nu. Det är Ricky Lake på tv och jag har nog lite ont ändå. Och kanske är jag lite ledsen också. Jag bär en sorg.

När dimman försvinner ska jag promenera. Det har jag lovat. men inget gym idag. Lövisar till bords om....11 och en halv timme. Därefter väldigt lite ensamhet.

Läsare förresten - det får bara sexboggar, modebloggar och andra fullständigt utelämnande idiotbloggar. Dagens outfit: Det sämsta tröjklänningsköpet i världshistorien från Deadbirds & Lionhert (1 300:-) som jag bara sover i, grå mysbyxor från typ Intersport, svindyra och sjukt obekväma wolfordstrumpor (har inga andra rena), blåa sidentrosor med vita spetsar, Agent Provocateur (handtvätt 30 grader, MYCKET praktiskt), sjal vintage (k-k-kallt) och tofflor marc by marc jacob (också MYCKET prisvärt - inköpta på c/o Stockholm till det facila priset av 2 600:-, jag åt nudlar resten av månaden och de är SJUKT obekväma). Och så sex? Nej. Ring om fyra veckor.

E

le tour

M sitter framför le tour eiffel och röker långa, franska cigaretter. Jag vill också. Otroligt tröstlöst aprilväder ute. Och det tornar upp sig än värre inför måndag. Att andas i Paris vore precis
precis

lagom.

Paris känns inte smutsigt fast det borde vara det. Det känns vintage. Lite använt. Som en gammal skinnväska som mjuknat och blivit något ännu bättre än den var från början.

Idag kremerad biff i Älta. Goooda potatisar och det finns alltid bilar och Polly. Never more never less. Jag ska låna fårskinnstofflorna och jag får åka bil dit och hem. Sen ska jag sova tills jag vaknar och vara inte ett dugg bakis.

E

Måndag

På fredagskvällar känns det dåligt - ensamt och eländigt. Som att ingen tröst finns. På lördagar är det lättare. Jag väger mindre på lördagar. Söndagar är okej - eftersom jag inte är ensam. Måndagar vill jag gå in i väggen och jämnad med marken. Nu går soljäveln i moln också.

Men det kommer bättre dagar. Smalare, lättare. När vinden kan ta mig med sig. Jag längtar hem igen. Till lukten av träd och dyigt insjövatten. De spelar golf där nu och det gör mig nästan ingenting. På altanen sitter katten och vill ut.

E

Taxi var god dröj

-Hej, jag vill beställa en tid.
- Vart bor du?
- Johanneshov.
- Jaså, men det här är Huddinge. Ring SöS.
- Jag har gjort det, det finns inga tider.
- Nähä. Nä...
- Du kan inte hjälpa mig alltså.
- Nja, du vet - om vi skulle börja ta emot folk från varenda närområde i stan skulle vi aldrig ha tider till våra kommunivånare.
- Nähä, tack då. För ingenting (gråtigt)

- Sjukvårdsupplysningen godmorgon.
- Hej, vilket sjukhus ska jag vända mig till om det är fullt i mitt närområde och inga andra sjukhus vill ta emot mig för att de inte ligger i mitt närområde?
- Ja, har du provat privata kliniker.
- Ja, ett par stycken.
- Det finns ju till exempel Runda Annas privatklinik i Råcksta.
- Men Råcksta är väl inte mitt närområde om jag bor i Johanneshov?
- Nej, det är klart.
- Vem är ansvarig för vårdgarantin egentligen.
- Ja, det är ju Bengt det.
- Bengt?
- ...eller ja, Stockholms Läns Landsting.
- Har man inte rätt att få hjälp?
- Prova Runda Anna.

- Runda Annas, godmorgon.
- Hej, jag vill beställa tid.
- Vart bor du någonstans.
- Johanneshov.
- Mm, vi ligger i Råcksta, prova någon klinik i ditt närområde. Sös kanske.


Den svenska sjukvården är gruvligen överskattad. Eller är det den Stockholmska.

E

They who should love me walk right through me

Bättre idag efter en ryslig dag igår. Det känns i hela näsan att jag var ledsen igår. Idag bättre men inte särskilt produktivt. Vill gå ut i vårsolen. Det där som Johan sa om att bara sitta. Inte läsa, inte springa i affärer, inte ha obekväma skor. Bara sitta. Jag skulle välja kajkanten nere vid Gamla Stan otippat nog. Lite Morrisey en ovanligt städad dag. Latte från Sevvan och mineralvatten. Nya solglasögon och tomma tankar.

E

Bosna, långfredag

Jag tänker ofta att alla kvinnor, tjocka som smala, är vackra när de vill. När de ansträngt sig och matchat. Tagit läppstift och högklackat. jenas med paljetter och en sjal. När de rör sig till musik i sina outfits. I genomskinliga blommiga lindex-blusar.

Bosna igår. Herregud. Is this my homecrowd? Jag kan inte bara vara där. Fast jag kanske vill. Jag vill inte vara den hemvändande stockholmaren som inte kan. Men jag har nog varit borta för länge. För det där.

För övrigt är jag ledig. Jag har ringt in två gånger men det var helt okej. Dubbelkollat att allt är lugnt. Jag kan vila med gott samvete. Sitta på farstubron och äta tekaka med sill med händerna.

Det är precis som jag tänkt mig. Med rullgrus och bilmek och obarmhärtig vårsol.

E

Vg sluta handla

Det är så skönta tt falal igenom.  På jobbet måste jag ha koll på allt, scheman, folks löner, vår fakturering, kostnader, pengar, pengar, pengar. Det går inte när jag kommer hem att vara så ordentlig. Jag borde lämna tillbaka filmen idag men det är skönare att inte göra det. Jag borde äta middag, inte två ägg och ett äpple - men det är skönare att inte göra det också. Gud vad jag borde diska och köpa ny matta istället istället för att slöfika och köpa marc jacobs-väska. Men åh vad det är skönare att köpa väska än matta...

Det är ju aldrig nån hemma hos mig ändå? Jo, Micke, men vad bryr han sig om mattor?

Du har övertrasserat ditt konto, var god lägg på luren.

//

RSS 2.0