Det är upp till mig nu

Det känns åtminstone bättre. Att leta. Att vara sökande och tillgänglig. Oklart varför dock. Jag känner mig liten jämte Saab. Bachelor Degree? Ja, men det är väl inte så märkvärdigt? Ska den där fikapausen jag hade under 4 år jaga mig nu, resten av mitt jobbsökande liv? Då när jag hade sjal och satt och sov i läsesalar runt om i Stockhom. Skulle det vara en plattform för framtida arbete och, märkligt nog, karriär. Eh.....tänk om Södertörn.

Jag ska sova nu, eller borde det. Möte om min framtid imorgon 13.00. Det lustiga är

för första gången

i mitt mycket korta liv

är det upp till mig

bara mig.

E

När telefonen ringer kanske jag svarar

Mitt brandtal för att få lugn och ro verkar ha fungerat. På en front. M fortsätter att vara en ganska lagom tjock vägg. Man behöver både 'every man for himself' och 'no man is an island'. Genom hela livet. Livet går ut på att man ska orka hålla sig uppe fast man vet att man ändå ska dö. Ironiskt nog. Att hantera fullständig lycka utan melankoli.

Jag ska ha semester i 5 (f e m) veckor. Betalt. Jag ska inte göra nånting. Ligga vid sjön, där uppe, och läsa Stieg Larsson. Bada när jag är varm, äta när jag är hungrig, sova när jag är trött. Mormor ska göra kotletter på lördagar och när semestern är slut kommer jag inte minnas hur många gånger jag åt kotletter. För det kommer vara så många. Brorsan tar hand om mig också. Det blir grillad kyckling i folie och sallad med majs. Det blir raggmunk och fläsk på Mys och jordgubbar med socker på mackan.

När telefonen ringer kanske jag svarar.

E

Byxor till Micke

Schollskor i trä, mer nagellack i 'london', solkräm, hälolja, bikinibyxor, linne, shorts, schampo, balsam.

Mascara, Elisabeth Arden, strandväska.

Byxor till Micke.

Sen är jag klar.

När lyfter vi?

E

Mat på årets varmaste dag

Idag. idag, mina vänner, kan INGENTING förstöra mitt goda humör. Ja, det känns som att jag är i klimakteriet men det beror på att det är 30 grader varmt ute, klockan 8 på morgonen. Jag har ny, ljuvligt mjuk benvit spetsklänning från Hunky Dory. Det blir champagne i solen hela eftermiddagen och när solen går ner, filtar och kokkaffe med mamma och pappa. Det blir snittar och västerbottenopaj och marängtårta och tapenade och pesto och bruchetta och bresaola och parmesan. Det blir ljuvligt, ljuvligt, ljuvligt. Bättre än födelsedag och julafton tillsammans.

Företagsfrukost i okontorsenlig spets. Först. Det luktar plättar från köket.

Jag shappar.

E


Hur böjer man tristess

Tänk när jag fick slå i uppslagsböcker! Hur stavas kronologisk, vad finns det för synonymer till franskans 'lag'. Jag längtar efter när lärandet var målet. Ett självändamål. Inte som nu. Administration kan aldrig vara självändamålet. Det kan aldrig bli färdigt, bli ett inbundet packe papper med fotnötter som man lämnar ifrån sig, får tillbaka, reviderar och sedan lägger i lådan märkt ' uppsatser' eller 'examen MKV'.

Mitt bokskåp är så dammigt att böckerna blivit grå. Det var längesen jag hade en tummad pocketbok i träningsväskan.

E


Lat måndag

Jobbar hemma idag! jag sa det igår lite på skoj, nu är det liksom verklighet. Det är så skööööööööööööööööööööönt. TV:n står på lite tyst i bakgrunden, vilket är betydligt bättre än 17 tokringande telefoner, 13 stressade säljare och en chef som inte ens gått grundkurs i personalvård.

Igår förstörde nämnde chef en alldeles ljuvlig grillkväll i Sköndal. Ringer och börjar prata om rutinuppryckningar som att dessa rutiner är hans största problem. Det är det inte. Det är bara något han kommer på. I Sköndal pratar vi om incitament. Jag har inga, kom vi på. Jag har totalt 11 semesterveckor. Jag tänker ta ut alla. A L L A.

Och ute är det sommar redan. Vi promenerar från Hökarängen till Sköndal och pratar om att bo på landet. Vi vill plötsligt inte alls köpa lägenhet i vasastan, vi vill bo här, bland blommande syrener och nyklippta gräsmattor. Någon bygger en veranda, någon annan putsar på sin båt. En kvinna kommer ut från köksdörren med en bricka med kaffe. Det är sömnigt och hela förorten fjäskar med sina prunkande trädgårdar och lummiga skogsbryn. Vattnet kluckar mot stranden.

E

RSS 2.0