hej mostern

Jag känner redan smaken av iste. Jag hör hur det klingar av is i ett frostigt glas. Vänta - nu blev det kall öl. Shandy rent av. Det bränner ilsket på armarna och jag drar mig tillbka till under parasollen där vi spelar kort tills det är dags för lunch. Rosévin i ishink och havet når ända till fötterna. Det fläktar tång och augustihav. Vi smörjer in våra knottriga bröst och vi doppar sjalar i poolen för svalka. Efter lunch äter vi sorbetbomb på klipporna.

Ja, jag riktigt hör planet varva motorn. Nu.

Vi vinkar till mostern på Sicilien från balkongen med, inte bara havsutsikt. Den hänger bokstavligt ut över vattnet. Jag sätter fötterna mot räcket och kramar glaset med händerna. När havet blir svart är det oändligt.

E

Kommentarer
Postat av: Mostern

...och mostern skall doppa tårna i samma hav och plaska lite. Ringarna skall Nisse se när de en stund senare rullar in under hennes balkong. Mosterns armar skall inte bränna ilsket - de skall sakta anta en vackert gyllenbrun färg. Hon är nämligen numer inte bara präktig utan fastmer både vis och klok.
Det är ambitionen.
Egentligen vet mostern att det inte alls blir så.
När havet blivit oändligt svart kommer hon istället att huttra lite till följd av de ilsket brännande armarna, sippa sitt vin och önska att stunden får vara för evigt.

2007-08-23 @ 21:26:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0